Wanneer je last hebt van scheve tanden of een verkeerde beet, kan een beugel de oplossing bieden. Maar welke beugel heb je dan precies nodig? In deze blog zullen we de verschillende soorten beugels bespreken en wanneer ze gebruikt worden.

De traditionele beugel

Een veelvoorkomende beugel is de traditionele beugel, ook wel de slotjesbeugel genoemd. Deze beugel bestaat uit metalen brackets die op de tanden geplaatst worden en met elkaar verbonden worden door een metalen draad. De beugel kan zowel op de boven- als onderkaak geplaatst worden en wordt gebruikt om tanden te verschuiven en de beet te corrigeren. Deze beugel wordt vooral gebruikt bij ernstige tandproblemen en kan soms wel enkele jaren gedragen worden.

Onzichtbare beugels

Een populaire optie voor volwassenen en tieners die liever geen opvallende beugel dragen, zijn Onzichtbare beugels. Deze beugels, zoals Invisalign, bestaan uit doorzichtige aligners die over de tanden geplaatst worden en zo geleidelijk de tanden in de gewenste positie duwen. Het voordeel van deze beugels is dat ze nauwelijks zichtbaar zijn en ook uitneembaar zijn tijdens het eten en tandenpoetsen. Onzichtbare beugels worden vooral gebruikt bij milde tot matige tandproblemen en hebben over het algemeen een kortere draagtijd dan traditionele beugels.

Orthoemmeloord

Als je op zoek bent naar een orthodontist in de regio Emmeloord, dan ben je bij orthoemmeloord aan het juiste adres. Deze praktijk is gespecialiseerd in het plaatsen van beugels en biedt verschillende soorten beugels aan, waaronder de traditionele beugel en onzichtbare beugels. De orthodontisten van Orthoemmeloord hebben jarenlange ervaring en zullen samen met jou kijken welke beugel het beste bij jouw situatie past.

Welke beugel heb je wanneer nodig?

Het antwoord op deze vraag is afhankelijk van verschillende factoren, zoals de ernst van de tandproblemen, de leeftijd en persoonlijke voorkeuren. Een orthodontist zal altijd een behandelplan op maat maken en samen met jou bespreken welke beugel het meest geschikt is. Het is belangrijk om te onthouden dat elke beugel zijn eigen voor- en nadelen heeft en dat het dragen van een beugel een tijdelijke investering is voor een mooi en gezond gebit op de lange termijn.

In conclusie, er zijn verschillende soorten beugels beschikbaar voor het corrigeren van tandproblemen. Of je nu kiest voor een traditionele beugel of een onzichtbare beugel, het uiteindelijke doel is om een mooi en gezond gebit te krijgen. Bij Orthoemmeloord ben je in goede handen en zullen ze samen met jou de beste beugel kiezen voor jouw specifieke situatie.